Bh. vozači skidaju prednje tablice kako bi izbjegli kazne policije

Uprava policije MUP-aTK u aprilu je pojačala kontrolu učesnika u saobraćaju, a tom prilikom su zabilježeni brojni prekršaji – od sjedanja za volan pod dejstvom alkohola, skidanja prednje tablice sa registarskom oznakom pa do upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita.

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK u kontinuitetu provode planske aktivnosti na preventivnom i represivnom djelu prema nesavjesnim vozačima, koji su skloni brzoj kružnoj vožnji i upotrebi vozila stvaranjem prekomjerne buke, na gradskim ulicama i tokovima izazivaju uznemirenost i strah građana Tuzle.

Represivne aktivnosti poduzimaju se u odnosu na vozače, koji uklanjaju prednje tablice sa vozila nastojeći izbjeći prekršajnu odogovornost za učinjene prekršaje.

 

“S tim u vezi, policijski službenici PU Tuzla i Jedinice za saobraćaj su tokom provođenja navedenih aktivnosti na pojačanoj kontroli učesnika u saobraćaju, u periodu od 16. do 30. aprila kontrolisali ukupno 180 motornih vozila i vozača, kojom prilikom je za utvrđene prekršaje izdato 145 prekršajnih naloga.

Od toga 67 zbog neposjedovanja prednje registracijske tablice na vozilu, a 73 prekršajnih naloga za ostale prekršaje u saobraćaju”, naveli su iz kantonalne policije.

 

U vožnji su prilikom kontrole zatečena tri vozača bez položenog vozačkog ispita i dva vozača pod dejstvom alkohola, koji su isključeni iz saobraćaja. Jedan vozač je zadržan u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a TK do otriježnjenja zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Uprava policije MUP-a TK apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuje saobraćajna pravila i propise, u cilju povećanja stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Apeluju i na vozače da se suzdrže brze vožnje i stvaranja nepotrebne buke, kao i da u saobraćaju učestvuju sa redovno postavljenim registarskim tablicama.

CRNA HRONIKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *