DESET MIRISA OD KOJIH KOMARCI BJEŽE Prirodni načini zaštite od ugriza

Kako se na prirodan način zaštititi od komaraca ?

Jedan od načina da se izbjegnu ovi napadi je korišćenje mirisa koji odbijaju komarce. Iako su komarci poznati po svojoj sposobnosti da pronađu i napadnu svoje žrtve, postoji nekoliko mirisa koje ne podnose i koje ih odbijaju.

Upravo ovih deset mirisa se mogu koristiti kao prirodni repelenti protiv komaraca.

Citronela: Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih repelenata za komarce. Citronela se dobija iz listova nekoliko vrsta biljaka, a poznata je po svom snažnom mirisu limuna koji odbija komarce.

Lavanda: Osim što ima prijatan miris za ljude, lavanda je takođe efikasan repelent za komarce. Njihov oštar miris odbija ove insekte, čineći je odličnim izborom za osvježivače vazduha ili mirisne jastučiće u domu.

Menta: Menta, ili njen mirisni ekstrakt, takođe je poznata po svojoj sposobnosti da odbija komarce. Svjež miris mente ne samo da će osvježiti vaš prostor, već će i držati komarce podalje.

Eukaliptus: Eukaliptusovo ulje je još jedan prirodni repelent za komarce. Njegov snažan miris odbija ove insekte, a istovremeno može pomoći i pri disanju.

Zova: Cvijet zove ima prijatan miris koji komarci ne vole. Upotreba ekstrakta ili esencijalnog ulja bazge može pomoći u zaštiti od komaraca.

Nana: Slično kao i menta, nana je još jedna biljka čiji miris odbija komarce. Ova osvježavajuća biljka može se koristiti kao prirodni repelent u domaćinstvu.

Ruzmarin: Osim što je ukusan dodatak jelima, ruzmarin je takođe poznat po svojim insekt-repelentnim svojstvima. Njegov jak miris može odbiti komarce i druge insekte.

Citrusi: Mirisi citrusa poput limuna, pomorandže i grejpa takođe mogu odbiti komarce. Osim što će osvježiti vazduh, citrusni mirisi mogu pomoći u održavanju ovih insekata podalje.

Cimet: Cimet ima jak i prepoznatljiv miris koji komarci ne podnose. Upotreba cimeta u obliku esencijalnog ulja ili praha može pomoći u zaštiti od njihovih napada.

Bijeli luk: Miris bijelog luka nije samo odbojan za ljude, već i za komarce. Konzumiranje ili korišćenje njegovog mirisnog ekstrakta može pomoći u odbijanju ovih insekata.

Korišćenje ovih mirisa kao prirodnih repelenata za komarce može biti efikasan način da se zaštitite od njihovih dosadnih napada. Od svježih biljaka do esencijalnih ulja, ovi mirisi mogu pružiti prirodan i bezbjedan način da uživate u ljetnjim aktivnostima bez neprijatnih ujeda komaraca, piše Najžena.alo.rs.

Aloonline.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *