EPILOG UDESA Povrijeđena trojica pripadnika EUFOR-a, oklopno vozilo smrvljeno

Trojica pripadnika Еufora povrijeđena su u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik u blizini tunela Drenik, rečeno je Srni u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

 

Portparol Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da je policiji u Srebreniku u 17.10 časova prijavljena saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom Еufora, koje je za sada iz neutvrđenih razloga izašlo iz kolovoza i udarilo u saobraćajni znak pored puta.

„Na mjesto udesa stigla je patrola vojne policije Еufora, kao i pripadnici Policijske uprave Srebrenik“, rekla je Sprečićeva i dodala da je tročlana posada iz vozila sanitetskim vozilom Еufora prevezena u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla.

Portparol UKC-a Tuzla Еrsija Ašćerić Meujedinović rekla je da su dva pacijenta zadržana na opservaciji na Klinici za hirurgiju zbog politraume, te da su pacijenti svjesni, komunikativni i trenutno stabilni.

 

„Treći pacijent je nakon obrade na prijemnom odjeljenju Klinike za hirurgiju i ukazane pomoći pušten na kućno liječenje“, rekla je Mujedinovićeva.

Na fotografijama i snimcima sa mjesta nesreće vide se povrijeđeni vojnici, a oklopno vozilo je gotovo potpuno smrvljeno od siline udara.

Aloonline.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *