Fury jedva izbjegao poraz, Ngannou iznenadio!

WBC svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury pobijedio je bivšeg UFC borca Francisa Ngannoua podijeljenom odlukom sudaca u borbi bez naslova u Saudijskoj Arabiji koja je umalo izazvala jedno od najvećih iznenađenja u boksu.

Fury, neporaženi nositelj jednog od najprestižnijih pojaseva u boksu, za dlaku je izbjegao prvi poraz od 37-godišnjeg protivnika koji nikada prije nije profesionalno boksao.

Kamerunac Ngannou je poslao Britanca na pod u trećoj rundi lijevim krošeom i na licu 35-godišnjeg samozvanog Kralja Cigana se jasno vijdelo iznenađenje i šok. Ipak, uspio je preživjeti rundu, a nije u ostatku meča pokazao gotovo ništa od čuvenog razmetanja u ringu.

“To definitivno nije bilo u scenariju“, rekao je Fury nakon što su mu dva sudaca dala pobjedu 96-93 i 95-94. Treći sudac dao je rezultat 95-94 u korist svog kamerunsko-francuskog protivnika.

“On je vraški dobar borac i vraški bolji boksač nego što smo mislili da će biti. On je nezgodan čovjek i dobar udarač i jako ga poštujem. Pružio mi je jednu od mojih najtežih borbi u posljednjih 10 godina.”

Fury je rekao da nema klauzule za revanš, ali da bi se želio ponovno boriti protiv Ngannoua nakon neupitne borbe za ujedinjenje naslova s ukrajinskim IBF, IBO, WBO i WBA prvakom Oleksandrom Usikom i su oba prvaka rekla da će biti 23. prosinca. Usyk, koji je bio u Saudijskoj Arabiji kako bi gledao svog budućeg protivnika, rekao je da je spreman.

Ngannou je napustio svoj teškaški pojas svjetskog prvaka nakon spora oko ugovora s UFC-om i izašao je iz te asocijacije u siječnju.

“Moj trening je trajao samo tri i pol mjeseca i ušao sam u ovu borbu s ozljedom. Ali ne želim davati izgovore. Gledat ću što mogu učiniti sljedeće da poboljšam svoju izvedbu kako bih se vratio još bolji. Sada znam da mogu ovo, spremite se. Predator je u kući“, kazao je Ngannou.

N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *