Granična policija BiH imala posla: Na prelazima uhapšeno osam osoba

Granična policija BiH imala posla: Na prelazima uhapšeno osam osoba

On je uhapšen juče i predat je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije.

 

Istog dana na graničnom prelazu Brod uhapšen je državljanin Italije DŽ.M. /52/, kojeg potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

U utorak, 7. novembra, na aerodromu Sarajevo na letu iz Ciriha uhapšen je državljanin BiH L.D. /46/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Istog dana, prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Orašje uhapšen je državljanin BiH N.D. /32/, kojeg potražuje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zbog falsifikovanja isprave, krađe i utaje, te je predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na graničnom prelazu Izačić istog dana uhapšen je državljanin BiH S.D /28/, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela krađa.

Na ovom graničnom prelazu je u petak, 3. novembra, prilikom izlaska iz BiH uhapšen i M.H. /45/, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja.

Istog dana prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša uhapšen je E.Z. /25/, kojeg potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.Na graničnom prelazu Rača istog dana uhapšen je državljanin BiH M.Č /40/, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

BL PORTAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *