Kod žene iz Doboja u autu pronađeno 1,2 kilograma droge

Policija je uhapsila M.H (43) iz Doboja nakon što je u njenom autu pronađeno 1,2 kilograma droge.

Naime, pripadnici MUP-a TK, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe droga, na području Doboj Istoka kontrolisali vozilo u kojem se nalazila M.H. nastanjena u Doboju.

„Prilikom pregleda vozila, kod navedene osobe je pronađeno jedno veće pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin spid, u količini od oko 1.200 grama. M.H. je privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade“, navode iz MUP-a TK.

Nju terete da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzete materije i M.H. će uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Iz policije dodaju da je ona otkrivena aktivnošću službenika Uprave policije MUP-a TK-a/Sektora kriminalističke policije/Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i službenika PU Gračanica.

IZVOR: Nezavisne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *