MAJSTOR JE 9 BORILAČKIH VEŠTINA I SVI DRHTE OD NJEGA! Ovaj ČIČA je poslednji NINDŽA, a ovo je NJEGOVA TAJNA (VIDEO)

Prebije dva, tri čoveka pre nego što sedne da doručkuje…

Masaki Hacumi je legenda u Japanu, čiča koji lomi, ali i namešta kosti, jedan od poslednjih pravih nindža ratnika, koji pokušava da svoje znanje borilačkih veština prenese na mlađa pokoljenja.

Osnivač je čuvene organizacije Budžinkan, u kojoj se uči čak devet drevnih borilačkih veština, a trenutno, u 88. godini, živi i podučava u gradu Noda u Japanu.

foto: Printscreen
 

Hacumi je od najranijeg detinjstva pokazivao talenat i interesovanje za razne sportove, a naročito one borilačke. Međutim, pored toga stigao je da bude i kapiten fudbalskog tima u srednjoj školi. Na univezitetu je počeo da trenira džudo, a ovu sportsku disciplinu je toliko savladao da je kasnije počeo da njome podučava američke vojnike koji su bili stacionirani u jednoj lokalnoj kasarni.

Pored toga naučio je i da namešta kosti, pa su mnogi sa problemima odlazili kod njega da im namešta kičmu, izvrnute zglobove, polomljene ruke i slične stvari.

foto: Printscreen

U srednjoj školi i na faksu niko nije smeo da ga pogleda jer se plašio da će dobiti strašne batine. Priča se da je jednom grupa lokalnih huligana htela da se našali sa njim i uzme mu kačket sa glave, te da je Hacumi, bez reči, njih trojicu oborio na patos u roku od par sekundi, a onda otišao na doručak…

 

Nakon što je diplomirao, Hacumi se dao u potragu za novim učiteljem kako bi proširio svoje znanje iz borilačkih veština. Kad mu je bilo 26 godina, upoznao je Tošitsugu Takamacua, poznatog i po nadimku Tigar iz Mongolije, s kojim je narednih 15 godina na ostrvu Honšu učio razne stilove borbe koji su bili karakteristični za drevne nindža ratnike, istovremeno proširujući svoje znanje iz džudoa, karatea, aikidoa i kobudoa.

foto: Printscreen
 

Do smrti svog učitelja, Hacumi je uspeo da ovlada znanjem svih devet škola borilačkih veština – tri škole drevnih nindža i šest samurajskih škola borilačkih veština. Dakle, mogao je da se bije na devet načina i da koristi toliki dijapazon tehnika i pokreta da se mnogima činilo kako je praktično neuništiv, na taj način postavši najbolji i najpotkovaniji borac na planeti.

foto: Printscreen

Zato je 1982. godine otišao u Ameriku gde je počeo da podučava ljude raznim borilačkim veštinama, a onda je nastavio da svoje znanje širi celom planetom. Istovremeno je pisao knjige o borilačkim veštinama, kao i tekstove za magazin “Tetsucan” koji se prodavao u čak 18 zemalja.

 

Tako je zapao za oko i filmskoj industriji pa je pozvan da sarađuje na filmu iz Džejms Bond serije “You Only Live Twice”, kao i u popularnoj japanskoj seriji “Šinobi no Mono”. Bio je kasnije i šef kaskadera u mnogim japanskim filmovima i serijama.

Hacumi je objasnio da se njegova borbena veština temelji na ezoteričnim sposobnostima i životnoj filozofiji japanskih planinskih klanova koji su živeli u hermetičnim zajednicama i bili poznati kao izuzetni borci.

foto: Printscreen

Kao što rekosmo, autor je devet stručnih knjiga, a najkompletnija je objavljena pre pet godina i zove se “The Complete Ninja: The Secret World Revealed” (može da se prevede kao Tajni svet nindža).

 
(Espreso.co.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *