Opljačkane prostorije Nogometnog kluba Zvijezda Gradačac

Na stadionu Nogometnog kluba Zvijezda iz Gradačcca, člana Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, drugog stepena takmičenja u našoj zemlji, sinoć se desila pljačka, saopštili su iz ovog sportskog kolektiva.

Iz NK Zvijezda naveli su da su na stadionu ”Banja Ilidža” za sada nepoznata lica obila ulazna vrata, kao i službene prostorije kluba.

”Još uvijek nije utvrđena konačna šteta, kao i ukradene stvari, ali se već procjenjuje na par hiljada maraka. Također, ukraden je i novac iz caffe aparata”, istakli su iz NK Zvijezda, naglasivši:

”Povod i motiv za ovaj čin vandalizma za sada nam ostaje nepoznat. Da li se radi o smišljenoj provali s ciljem pribavljanja određene dokumentacije, ili o nasumičnim provalnicima, koji su željeli steći neku materijalnu korist. Nažalost, na našem stadionu ne postoji video nadzor, ali će se nakon ovog čina sigurno i to promijeniti. Policijski službenici PU Gradačac, posjetili su stadion i klupske prostorije i izvršili uviđaj, pa se nadamo da ćemo uskoro imati više informacija koje bi mogli podijeliti sa javnosti.”

Iz NK Zvijezda naglasili su i ”najoštrije osuđujemo ovaj čin, posebno s obzirom na okolnosti u kojima trenutno egzistira NK “Zvijezda”.

”Kada nam je pomoć najpotrebnija suočavamo se sa činom vandalskog djelovanja i destrukcijom klupskog vlasništva i infrastrukture. Kome smeta Zvijezda?”, piše u saopštenju za javnost NK Zvijezda Gradačac.

BH reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *