Otac ih se odrekao preko novina: Braći Hofman koji tuku i prijete sudilo se zbog otmice

Otac ih se odrekao preko novina: Braći Hofman koji tuku i prijete sudilo se zbog otmice

Riječ je o kik-bokserima čija je sportska karijera ostala u sjenci brojnih incidenata, a kojima se sudilo zbog otmice muškarca.

Vidovići su proteklih dana snimljeni kako prijete radnicima.

Najprije je osvanuo snimak na kome Ljuban Vidović prijeti radnicima kafića “Strit” u Modriči, uz tvrdnju da reketira pola Beograda, a potom je objavljen video i kako njegov brat Miljan šamara konobora. Snimak je navodno nastao na Fruškoj Gori.

Skupština grada Modriča danas je zbog navedenih incidenata skratila radno vrijeme ugostiteljskim objektima.

Inače, Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Еvrope u kik-boksu, a protiv njega se vodio postupak u BiH jer je sa bratom Miljanom navodno oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, maja 2018. godine.

Za Ljubanom se dugo tragalo, a predao se u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili dug. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora, međutim Ljuban ju je zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

“Sud je 24. marta 2023. godine, donio rješenje kojim je usvojen zahtjev branioca osuđenog Lj.V. i kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, u koju kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u trajanju od 26.9.2022. godine do 30.9.2022. godine, na koju je osuđen pravosnažnom presudom ovog suda zbog krivičnog djela otmica, zamijenjena je novčanom kaznom u iznosu od 18.050 KM, računajući svaki dan zatvora po 50 KM. Navedena novčana kazna je plaćena”, pisali su mediji, pozivajući se na navode Okružnog suda u Banjaluci.

Sa druge strane, Miljan Vidović, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio je 2013. godine titulu šampiona svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. O njemu su mediji pisali prije nekog vremena, da je bio privatno obezbjeđenje izvršiteljima koji su došli da oduzmu kuću porodici Kočić u Ulici Maksima Gorkog.

Otac ih se odrekao preko novina

Mediji su pisali i da se braće Vidović odrekao njihov otac, poznati zanatlija i bokser Miodrag Vidović zvani Hofman. Navodno ih se odrekao zbog toga što su „otišli u kriminal, a ne u boks“.

Vidovići su o tome govorili u emisiji na televiziji Hepi.

BL PORTAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *