ŠKOLA SPORTA TARZAN DOBOJ

Školasporta TarzanDoboj trenutno upisuje djecu od 3 godine pa nadalje,svih uzrasta oba pola psihofizički zdravu za uvod u sport.Vaša djeca u našoj šloli mogu trenirati bez da morate biti član stranke,bez ikakvih veza i vezica,bez interesa da škola zaradi pokupi članarinu,a da djeca ništa ne nauče,nebitno kojeg imena i vjere nama su potrebna djeca da ih stvarno naučimo kako biti pravi iskreni sportista,sportskog duha,kako biti sastavni dio tima,kako se nikada ne predati kako u životu tako i u sportu,da je posle neuspjeha bitno ustati ponovo i nastaviti.Vaša djeca ćr učiti razne sportove,od osnova svih sportova do svih drugih vrsta kako pojedinacnih i ekipnih sportova tako i vjestina ! Dozvolite nam da treniramo vašu djecu,dozvolite nam da zajedno slavimo Novu godinu,Božić, Bajram,rođendane i sve ostale praznike.Dozvolite da vaśa djeca budu sportisti,mi smo tu da ih naučimo ne samo da vam mjesečno uzmemo novac,mi smo njihovi drugi roditelji,mi smo njihovi pedagozi,učitelji,treneri,prijatelji,drugari nisu samo učitelji u školi gde se dobijaju ocjene i mi smo možda nekada bitniji nego učitelji u školi,mi smo takođe bitni u životu vašeg djeteta,mi ih učimo nečemu što neće naučiti u školi posebno danas kada skoro pa da i nema više fizičkog ili tjelesnog vaspitanja u školi ili nema sale gde da se odvija fizičko vaspitanje.Da ne dužimo ukažite nam povjerenje,prrpustite nam vašu djecu tri puta sedmično i garantujemo da će svaki roditelj i svako dijete biti zadovoljni rezultatima.Pozovite nas na 065-956-412 i sva djeca nebitan je broj upisanih svi će dobiti prvi mjesec popust.Ime škole TARZAN smo nadili vjerujući da većina djece možda čak i sva djeca neznaju ko je Tarzan što se u naše vrijeme znalo i gledalo.Dovedite vašu djecu da svi postanu kao TARZAN !!!! Vaša Škola Sporta Tarzan Doboj !!!

Zašto Školica sporta?
Šta je potrebno našoj djeci?
Osnovna potreba svakog čoveka, samim tim i svakog deteta, jeste kretanje. Bilo koja aktivnost čoveka, njegovo mentalno i emocionalno ponašanje, ima za osnovu motoričko ponašanje, jer sve počinje pokretom. Motoričko ponašanje podrazumeva rešavanje problema prilikom kretanja i izvođenja raznih pokreta.
Ono obuhvata ne samo fizički deo, već i intelektualno i emotivno učešće. Na sve podsticaje iz okoline dete reaguje pokretom i svakim novim danom unapređuje kako svoj motorički tako i socijalni, emocionalni i intelektualni razvitak.
Sjedenje?
– NE
Svedoci smo (žrtve) načina života koji podrazumeva dugo i nepravilno sedenje ispred kompjutera, TV ekrana, radnog stola, kao i preterano korišćenje prevoznih sredstava (automobila, autobusa, liftova) čak i za male razdaljine.
Pored mnogih drugih posledica hipokinezije, registrovana je masovna pojava lošeg držanja tela i ravnih stopala već kod dece predškolskog uzrasta. A gojaznost i slabe fizičke sposobnost su ne samo nepopularni, već mogu mnogo dublje i trajnije da naruše zdravlje.
Vježbanje?
– DA
S druge strane, vežbanje u grupi ima veoma važnu psihosocijalnu ulogu. Uključivanje dece u organizovanu sportsku aktivnost dugoročno deci, a i roditeljima, donosi niz benefita. Pored ostalog, smanjuje rizik od socio-patoloških pojava, kao što su delikventno i kriminalno ponašanje, konzumiranje alkohola i narkotika.
Adekvatna fizička aktivnost, najpre kroz igru, a kasnije kroz usmerenu fizičku aktivnost i vežbanje, za decu predstavlja najbolji podsticaj za njihov pravilan rast i razvoj. Neophodno je adekvatno osmisliti i dozirati sportske aktivnosti, tako da sport deci bude zadovoljstvo, zabava i opuštanje, a ne dodatno opterećenje, izvor nezadovoljstva i frustacija.
Važno je istaći da je usmerena fizička aktivnost u ovom uzrasnom dobu bitna, jer se samo igrom kao takvom ne može na adekvatan način uticati na razvoj punog psiho-motornog potencijala svakog deteta
 
Diplomirani sportski trener

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *