(VIDEO) IZA REŠETAKA 13 KRIMINALACA Pala srpska banda, pronađene velike količine droge, u ponudi imali i “bebi” verzije

Agenti Nacionalne policije u Španiji u saradnji sa kolegama iz Srbije razbili su u Barseloni kriminalnu organizaciju srpskog porijekla koja se navodno bavi međunarodnim švercom droge.

Tom prilikom je, kako prenose lokalni mediji, otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplijenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplijenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 evra u gotovini.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima, daleko od urbanih centara, a najveće od njih osumnjičeni su postavili u napušteni hostel, koji su prethodno pretvorili u bunker.

Kako se dalje navodi, pored trgovine drogom, osumnjičeni su takozvanim “bebi” biljkama snabdijevali prodavce u Barseloni.

 

Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmjene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porijekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

Kako je krimi-grupa funkcionisala

– Nakon što su istražitelji locirali i identifikovali sve članove organizacije, otkrili su da su oni zaduženi za upravljanje eksploatacijom nekoliko usjeva marihuane u različitim dijelovima provincije Barselona. Organizacija je struktuirana na piramidalni način, sa jasnom raspodjelom funkcija koje su svi njeni članovi znali i sprovodili na koordinisan i podređen način, uz punu diskreciju u komunikaciji kako bi se garantovala njihova bezbjednost – navodi izvor španskih medija.

Osim navedenog, policija je zaplijenila i tri mobilna telefona i jedno vozilo, piše Blic.

srpska info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *