Završeno 98 odsto poslova na objektu Nove bolnice u Doboju; Nova dobojska bolnica trebalo bi da bude u funkciji u maju (FOTO/ VIDEO)

 
Nije učitano

Novi objekat dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka” trebalo bi da bude u funkciji u maju. Završeno je 98 odsto poslova. Ostalo je još da se uradi tehnički prijem I izdavanje upotrebne dozvole. Prve službe koje će se preseliti su dijagnostičke, a nakon toga slijedi I preseljenje pacijenata što će trajati samo nekoliko dana.

Otvaranju novog modernog objekta Bolnice u dobojskom naselju Usora najviše se raduju zaposleni. Prije svega mnogo lakše će im biti što će sve službe biti po jednim krovom, što do sada nije bio slučaj, s obzirom da je stari objekat paviljonskog tipa. Biće to priznaju veliki izazov za sve. Pripreme za preseljenje su počele. Već zaposleni odlaze u novi bojekat kako bi se obučili za rad sa savremenom opremom, koja je instalirana. Pacijente će sukcesivno prebacivati, ali I to će trajati svega nekoliko dana. Prve službe koje će se preseliti su dijagnostičke.

Završeno je 98 odsto poslova. Ostalo je još da se uradi tehnički prijem i upotrebna dozvola. Nakon izdavanja upotrebne dozvole biće  novi savremeni objekat Bolnice u Doboju  u funkciji, a to bi realno moglo biti u mjesecu maju  , rečeno je ovo nakon  sastanka predstavnika Gradske uprave sa predstavnicima izvođača, kineske kompanije “Čajna sinofarm”.

Nije učitano

Vrijednost modernog objekta Bolnice u dobojskom naselju Usora iznosi više od 100 miliona KM. Nova bolnica, novi uslovi, značiće novi standard u pružanju zdravstvene zaštite. Benefit će to biti I za pacijente I za zaposlene zdravstvene radnike. Opsluživaće ova regionalna zdravstvena ustanova oko 330 hiljada osiguranika.

izvor TVK3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *