Detalji užasa u Velikoj Kladuši: Osuđivani pedofil iz Cazina silovao radnog kolegu (19)

Njega su pripadnici policije Unsko-sanskog kantona uhapsili u petak, a nakon prijave žrtve da je fizički zlostavljao Mustedanagić, sa kojim je radio u istoj firmi.

Ne navodeći ni inicijale osumnjičenog ni žrtve, u MUP USK je rečeno da su prijavu o krivičnom djelu primili 3. novembra.

– Policija je zaprimila prijavu 19-godišnjaka koji je rekao da je u firmi gdje je zaposlen fizički zlostavljan. Policija je obavila uviđaj a o svemu je odmah obaviješteno i Tužilaštvo USK. S obzirom da se u međuvremenu došlo do saznanja da je mladić i silovan, istraga je otvorena u tom pravcu –rečeno je u MUP Unsko-sanskog kantona, gdje nisu željeli govoriti o drugim detaljima.

Mustedanagić je namamio mladića u svoj stan gdje ga ja prisilio na polni odnos – kaže izvor blizak istrazi.

Građani Velike Kladuše nakon ovog događaja su automobil koji je u vlasništvu osumnjičenog demolirali, te na njemu ispisali uvredljive poruke, piše Oslobodjenje.

Podsjetimo, Mustedanagić je nekadašnji košarkaški trener iz Cazina koji je 2008. godine osuđen na 12 godina robije jer je dvije godine seksualno zlostavljao svog učenika.

On je silovao 14-godišnjeg dječaka, sina svojih prijatelja, kojem je bio trener. Mustedanagić je iz BiH u Hrvatsku pobjegao u maju 2009. godine, nakon što je pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Uhapšen je u Zagrebu zbog pokušaja polnog odnosa s 12-godišnjim dječakom, te silovanja 15-godišnjaka, nakon čega je osuđen na 16 godina robije. Šta je radio na slobodi i kada je i pod kojim okolnostima pušten predmet je policijske i tužilačke istrage.

Srpska info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *