DRAMA U AUSTRIJI Vozač iz BiH pretukao instruktora vožnje

Prije nego što je došla hitna pomoć, 27-godišnjak iz BiH pobjegao je sa lica mjesta. Međutim, policija je ubrzo pronašla.

Državljanin BiH (27) napao je instruktor vožnje koji je na kraju završio sa teškim povredama, u gipsu.

Naime, kako prenose austrijski mediji, sve se dogodilo na putu L17 prije dva dana kada je audi, za čijim volanom je bio državljanin BiH, koji se nalazio na rakrsnici, ali u suprotnom smjeru, napravio incident:

„Već sam i ranije upozoravao moje učenike da se paze takvih vozača, jer ne znaju šta rade“, kaže instruktor Kristijan Fuchs, žrtva napada. On dodaje da su polako krenuli prema njemu i kada su bili na svega par metara od audija, vozač je naglo skrenuo lijevog direktno ispred njih i pokazao im srednji prst.

Nakon što su mu zatrubili, on je naglo stao, ostavio automobil otvoren na raskrsnici i pritrčao vozilo u kojem je bio instruktor sa učenikom.

“Bio je viši od mene, počeo sam da me psuje, vrijeđa, a ja sam mu samo rekao da se odmakne. Tada me gurnuo nazad i tada sam slomio ruku, koja je sada u gipsu, ali moraću da je operišem”, rekao je instruktor, pišu Nezavisne novine.

Prije nego što je došla hitna pomoć, 27-godišnjak iz BiH pobjegao je sa lica mjesta. Međutim, policija je ubrzo pronašla na prijavljenom mjestu stanovanja. Navodno, njemu je pozlilo dok su ga vodili, pa je i on završio u bolnici, baš kao i njegova žrtva.

Aloonline.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *