Fudbaleri Crvene zvezde svjetski rekorderi: Prestigli Real Madrid

Fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili impresivan niz od 121 prvenstvene utakmice bez poraza na domaćem terenu, čime smo i zvanično izjednačili svjetski rekord koji je do sada bio u vlasništvu Real Madrida.

Nezavisne novine

 

Serija je započeta još 30. aprila 2017. godine kada su prvaci Srbije pobijedili Vojvodinu rezultatom 2:0 golovima sadašnjeg prvotimca Gelora Kange, kao i Srđana Plavšića. Sada, nakon više od šest i po godina, Zvezdin niz traje 121 meč, a bilans koji ostvaren je: 109 pobjeda i 12 remija uz gol razliku – 336:53.

„Da i zvanično prestignemo Real Madrid čiji je niz trajao od 1957. do 1965. godine, imaćemo priliku 9. decembra kada će na Marakanu doći lučanska Mladost, dok smo večeras izjednačili rekord. Savladana je ekipa Radnika rezultatom 3:1, a pogađali su Jovan Mijatović, Uroš Spajić i Gelor Kanga od čijeg pogotka je i krenuo neverovatan crveno-beli niz. Interesantno, kada je Zvezdin niz počeo, Mijatović je imao 11 godina“, ističu iz FK Crvena zvezda.

Prethodni najduži niz Crvene zvezde je iznosio 96 utakmica bez poraza na Marakani u prvenstvu i trajao je od 1998. do 2004. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *