Ispovijest Dušice čiju su porodicu napala 4 pit bula “Svekrvi su otkinuli dio kože sa glave, a deveru sa lijeve ruke”

Čula sam vrisku u dvorištu, a kada sam istrčala na ulicu vidjela sam moju svekrvu kako drži peškir na krvavoj glavi, dok je moj djever sa krvavom rukom stajao na ulici.Prepričava ovako Dušica epilog jučerašnjeg napada četiri pit bula na njenu porodicu u Obrenovcu.

– Mojoj svekrvi bio je otkinut dio kože sa glave, a deveru je visio jedan dio kože sa lijeve ruke. Tada sam ugledala komšiju B.Đ. kako zviždi i zove svoje pit bulove natrag, a potom bježi. Oni su na jedan zvižduk otrčali k njemu! Pozvali smo Hitnu pomoć i policiju, koja je moju svekrvu prebacila na plastičnu hirurgiju u Beograd, gdje treba da joj ušiju dio otkinute kože sa glave, a djeveru su ušili ruku – priča ozlojeđena Dušica, kojoj su juče krvoločni komšijski pitbulovi umalo ubili svekrvu i djevera.

Dušica objašnjava da je u napadu povrijeđena njena svekrva Milica R. (76) i djever, koje su iznenada napali psi komšije.

– Moja svekrva je izašla da u dvorište uvede psa mješanca Žujku, koju smo prihvatili sa ulice. To kuče nije stalno kod nas, pošto boravi i u nekoj obližnjoj ogradi. U tom momentu, na psa mješanca i moju svekrvu su se zaletjela dva pit bula i oborila je na zemlju, a zatim počeli da je ujedali. Istrčao je moj djever, ali su tada na njega skočila dva druga pit bula, s leđa, i otkinula mu dio kože sa lijeve ruke. Kada sam stigla, rekla sam vlasniku pasa, šta je ovo, a on se okrenuo i otišao. Sada je pobjegao i sklonio pse – kaže sagovornica.

Ona naglašava da ovo nije prvi put da se komšijski pit bulovi zalijeću na njih i da ih napadaju, zbog čega su pisali prijave.

– Vlasnik pit bulova bi se negdje sklonio i to bi prošlo. Napominjem da pse ne vodi na povocu, niti imaju korpe! Strah i trepet su za čitav komšiluk, koji ne smije na ulicu zbog njih jer često provaljuju ogradu. Gazda pit bulova pravi neke barikade, ali to ništa ne pomaže. Zbog toga zahtjevamo da policija jednom tome stane na kraj – upozorava Dušica.

Ona naglašava da voli životinje, da sami imaju psa šarplaninca, ali da se hororu krvoločnih komšijskih pasa mora stati na kraj.

– Živi sam u toj kući, roditelji su mu umrli. Ne znam čime se bavi – dodaje ona, piše Informer.

Srpska info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *