VOĐA ALBANSKE MAFIJE POREKLOM SA KOSMETA OTKRIO: Krao sam iz kuće Ronalda! Jedino Mesija nisam hteo da opljačkam! OVO JE RAZLOG

Poznati fudbaleri koji su igrali u Španiji poslednjih godina često su bili na meti pljačkaša.

Njihove kuće su pljačkane obično dok su bili na utakmicama. Španska policija dugo nije mogla da pohvata kriminalce, a onda je klupko počelo da se obmotava. Ispostavilo se da su u pitanju Albanci sa Kosmeta. Jedan od njih, “el capo” ili šef, govorio je za španski list “El Espanjol“.

 

U serijalu ovog lista “mafije koje pljačkaju poznate ličnosti”, šef albanske mafije sa Kosmeta se predstavio kao Alberto.

Alberto je 2012. godine opljačkao kuću Johana Krojfa, čuvenog fudbalera Ajaksa i Barselone. Kako kaže, plen koji su tada uzeli je iznosio oko 20.000 evra, iako je tadašnji trener Barselone prijavio da je ukradena suma premašila 500.000 evra.

Jedan od njegovih timova je opljačkao kuću Kristijana Ronalda u rodnoj Madeiri. Takođe, njegov drugi tim je uspeo da uđe u vilu Lionela Mesija u kvartu Barselone koji se zove Kasteldefels, ali pljačkaši nisu ništa odneli.

Alberto je ovaj čin opravdao time da mu je Mesi omiljeni fudbaler i da je iz poštovanja poštedeo njegov dom.

“Nedavno, ima oko godinu dana, smo ušli u kuću. Mesi je tada već bio u Parizu, a tu su živeli njegovi roditelji. Dobro poznajem taj kraj, mogao sam ali nisam hteo iz poštovanja prema Mesiju. Volim ga i to je to. Nekoliko puta sam čak i zaustavljao ljude koji su hteli da upadnu u Mesijevu kuću”.

U ruke albanske mafije sa Kosmeta došle su i skupocene stvari iz kuća Karima Benzeme, Anhela Di Marije, Alvara Morate, a poslednji u nizu je bio dom Serhija Ramosa.

Kurir sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *