Kako izgleda kad se potuku Chuck Norris i Bruce Lee? Stigao je odgovor

Chuck Norris dijeli istinu o epskoj borbi s Bruce Leejem koji ga je uporedio s “djetetom”.

Legenda borilačkih vještina Chuck Norris, koji je 10. marta napunio 83 godine, ušao je u historiju u kultnoj sceni borbe s Bruceom Leejem u filmu “Put zmaja”.

Uspon do slave holivudske legende majstor borilačkih vještina počeo je tek nakon nezaboravne saradnje s Leejem. Oni su snimali hit akcionu komediju iz 1972. godine.

Chuck Norris govorio o kultnoj sceni

Govoreći o borbi sa zvijezdom iz Hong Konga, koja je jednom rekla da bi suočavanje s njim bilo kao “borba s djetetom”, Norris je govorio o utjecaju koji je ta scena imala na gledaoce.

Na davno izgubljenom snimku ispričao je što se stvarno dogodilo u borbi, razotkrivajući jednu teoriju.

“Put Zmaja” prikazao je Leeja i Norrisa, dvije možda i najveće zvijezde borilačkih vještina ikada, kako se bore do smrti u rimskom Koloseumu u raspletu filma.

Lee je glumio Tanga Lunga, mladog stručnjaka za borilačke vještine. On je stigao da pomogne ženi i njenom ujaku koji su se našli na meti lokalnih kriminalaca.

Norris, u svojoj debitantskoj filmskoj ulozi Colta, bio je vješt borac kojeg je kriminalna organizacija unajmila da eliminira ogromnu prijetnju koju je predstavljao Tang Lung.

Nije bilo specijalnih efekata ili stolica kao oružja. Bila je to borba rukama, ili stopalima u nekoliko slučajeva. Nakon što su vidjeli kako se par bori, mnogi su vjerovali da je došlo do pravog rivalstva.

Međutim, ovo nije moglo biti dalje od istine. Njih su dvojica sparingovala u više navrata. Norris, koji ima crni pojas u sedam borilačkih vještina, priznaje da je bio zadivljen Leejevom brzinom i snagom.

“Kao da se bori s djecom”

U jednom je intervjuu zvijezda iz Hong Konga čak tvrdila da bi bilo lako pobijediti ličnosti poput Joea Lewisa, Mikea Stonea i Chucka Norrisa. Bilo bi to “kao da se bori s djecom”.

Međutim, Norris je na jednom starom snimku imao samo pozitivne riječi o njihovoj saradnji:

“Uživao sam raditi s Bruceom Leejem u filmu. Bilo je jako zabavno. Scena borbe se smatra klasikom u borilačkim vještinama svih vremena. Stoga je lijepo biti uključen u scenu borbe koju svi vole.”

Norris je još 1969. dobio nagradu za borca godine časopisa Black Belt.

 Sada je otkrio istinu i razbio dugotrajne zablude nekih gledalaca filma.

“Postoji scena u kojoj bacim Brucea na tlo. On tada zgrabi dlake na mojim prsima i iščupa ih”, prisjetio se Norris.

Kaže da je nakon toga dobio pismo od jednog čovjeka.

“Rekao je da su on i njegov sin gledali film 26 puta. Kaže: “Je li ti Bruce stvarno čupao dlake s prsa?”

Norris je tada priznao da u tom kadru nije izgubio nijednu dlaku.

Raport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *