MAJSTOR BORILAČKIH VJEŠTINA Phillip Rhee

On je istaknuti borilački umjetnik, učitelj i glumac. Počeo je trenirati borilačke vještine sa 4 godine. Zajedno sa svojim bratom Simonom Rheejem upisao je Akademiju borilačkih vještina Jun Chong i trenirao tekvondo i hapkido , kod majstora Marka Choija.

Phillip Rhee trenutno ima 6. stepen u tekvondou, 3. stepen u hapkidou i 1. stepen u kendou (mač). Studirao je i boks koji je uključio u svoj nastavni plan i program borilačkih vještina.

Rheeovo predstavljanje tekvondo tima Sjedinjenih Država 1980. protiv reprezentacije Južne Koreje na šampionatima Azijskih igara činilo je osnovu njegovog scenarija za film “Najbolji od najboljih”. Film je bio toliki hit da su uslijedila još tri dijela, završivši s Best of the Best, četvrti dio 1998. godine. Razmatran je i za ulogu Liu Kanga u filmu “Mortal Kombat” (1995.)

Njegov omiljeni lični citat je:
“Koja god bila svrha ili razlog zbog kojeg učenik dolazi u školu borilačkih vještina, najpozitivnija stvar koju pojedinac može naučiti je disciplina i samopouzdanje kroz umjetnost”. (Svijet borilačkih vještina, 1991.)

Istorija filma:

1985 Ninja Turf AKA LA Streetfighters
1988 Silent Assassin
1989 Najbolji od najboljih
1993 Najbolji od najboljih II
1995 Najbolji od najboljih III: Bez povratka
1998 Najbolji od najboljih IV: Bez upozorenja
2014 Underdogs

Pogledajte priznanje u nastavku da ga vidite u akciji:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *