Marija Šerifović otkrila detalje o rođenju sina: Surogat se pokazao kao jedina opcija za mene

Pjevačica Marija Šerifović je početkom decembra dobila sina. Na klinici u Los Anđelesu rodio se dječak kome je dala ime Mario.

Marija je jedna od žena koje su ostvarile san o roditeljstvu uz pomoć surogat majke. Šerifovićeva priča o svom iskustvu prolaska kroz ovaj komplikovani proces o kom se u Srbiji malo zna, kao i o prvim danima sa djetetom koje provodi u Americi.

“Dugo sam se spremala za taj trenutak, bezbroj puta zamislila u glavi kako će to izgledati… I majka i bliske prijateljice su mi pričale, ali taj osećaj je ipak rečima neopisiv, nešto najposebnije… Čini mi se da je tih nekoliko minuta prvog dodira trajalo prekratko ili predugo… Jednostavno toliko emocija od kojih stane svaki drugi osećaj”, rekla je Marija koja je prisustvovala porođaju.

“Da, sve vreme sam bila prisutna. Od odlaska u bolnicu pa do samog porođaja. I ne samo tokom porođaja. Moji česti odlasci u Ameriku su upravo bili time motivisani. Poslednjih mesec dana smo sve vreme bili zajedno. Želela sam da prođemo zajedno svaki korak, svaki sekund tog čina”, istakla je Šerifovićeva i osvrnula se na proces koji je sada iza nje.

“Pre dve godine sam prolazila kroz postupak vađenja jajnih ćelija i zatim kreiranje embriona. Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala da imam tri zdrava embriona. Tako se rodio Mario”, rekla je pjevačica.

Marija je otkrila zašto je baš odabrala ime Mario, koje je veoma rijetko u Srbiji.

“Moram da budem iskrena. Ime koje je mom srcu bilo najdraže je Maks. Takođe, dvoumila sam se i između imena Luka i Matija. Ipak, želela sam da sačekam da ga vidim i da mu u prvih 24 sata života dam ime… Za ime Mario sam se nekako odlučila i zbog simbolike – od latinske reči “mare” što znači more, zatim latinskog “marem” što znači muško, iliti glava porodice… Kažu da se čak povremeno i ime Marija uzima kao koren imena Mario”, navela je ona.

Javnost do danas nije znala da Marija već dugo radi na djetetu, a evo kako je to uspela da sakrije od svih.

“Pa možda je ovo još jedna potvrda da sam okružena pravim i iskrenim prijateljima koji su poštovali moju želju da se o tome javno ne govori do samog Mariovog rođenja. I mnogo im hvala, naravno ne samo na tome, već i na vremenu koje su posvetili mojim strahovima, preispitivanjima, donošenju ovako velike odluke. A evo unapred se zahvaljujem i na vremenu u budućnosti kada će biti potrebno mnogo “tetki” i “teča” koji će biti tu da razmaze Maria”, navela je Marija i otkrila kako se odlučila da postane mama baš pomoću surogat majke.

“Velika želja da imam dete me je vodila kroz taj vrlo kompleksan i zahtevan proces. Iako sam u više navrata pokušavala sama da iznesem trudnoću, zbog poteškoća kroz koje sam prolazila, nisam to uspela. Tako da se surogat pokazao kao, zapravo, jedina opcija za mene”, istakla je Šerifovićeva.

Kako je dječak rođen u Americi, na klinici u Los Anđelesu, mnoge zanima zašto se odlučila baš za to područje.

“Amerika je svakako država koja je najviše napredovala u smislu kompletne procedure oko surogat materinstva. Od brige prema ženama koje su surogat majke, do kompletne pravne i psihološke logistike koja je veoma izazovna i jako važna. Na usluzi su vam vrhunski, iskusni i profesionalni lekari, koji su toliko posvećeni, u svakom segmentu, možda najviše u onom emotivnom, jer je on zapravo sve vreme najvažniji. Sada mi je potpuno jasno zašto sam se zaljubila u Kaliforniju”, rekla je Marija Šerifović za Blic.

nezavisne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *