Ocu dječaka koji je izvršio masakr u školi “Vladislav Ribnikar” produžen je pritvor.

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Vladimiru K, ocu dečaka koji je 3. maja ubio devet vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, do 30 dana.
 
Viši sud u Beogradu (foto: Tanjug / Miloš Milvojević)

Vladimir K. je priveden. produženo kako se krivično djelo ne bi ponovilo, kao i s obzirom da se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, te način izvršenja i težinu posljedica krivično djelo je izazvalo uznemirenost javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju tog suda.

Majka dječaka, Miljana K. prije mjesec dana joj je izrečena mjera zabrane približavanja, sastajanja ili komunikacije sa određenom osobom, odnosno kojom joj je zabranjeno prilaziti, sastajati se ili komunicirati sa sinom K.K., svjedokom u ovom postupku.

Vladimir K. je optužnicom, koja je 10. oktobra dostavljena Višem sudu na potvrđivanje, optužen za teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, dok je Miljani K. optužen za izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

RTRS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *