Osiguran TV prijenos: Gdje gledati žrijeb baraža za Evropsko prvenstvo?

Žrijeb dodatnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bit će održan u četvrtak, 23. novembra, u 12 sati u sjedištu UEFA-e u Nyonu, a u bubnju će se naći i fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Kao što je već poznato Bosna i Hercegovina će svoju kartu za Njemačku tražiti kroz baraž B Lige nacija, a jedina je dilema da li će Zmajevi igrati protiv Finske ili Ukrajine.

U Ligi B siguran je još Izrael, ali Izraelci u polufinalu dodatnih kvalifikacija ne mogu odmjeriti snage sa Zmajevima. Ono što je trenutno sigurno je to da će Izrael i BiH biti domaćini polufinalnih duela 21. marta 2024. godine Kada je u pitanju finalni meč (26. mart 2024), domaćin će biti određen naknadnim žrijebom.

Osiguran je i direktan TV prijenos žrijeba iz Nyona, a gledaoci u našoj zemlji će žrijeb moći pratiti na BHT1. Također, žrijeb će direktno prenositi i zvanična stranica UEFA-e.

Printscreen

U polufinalu i finalu baraža igra se po jedna utakmica. Ukoliko nakon 90 minuta ne bude pobjednika igrat će se dva produžetka po 15 minuta, a ako i tada rezultat bude izjednačen, jedanaesterci će odlučiti pobjednika.

N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *