Pao Crnogorac koji je u BiH prijavljen zbog šverca teškog 600.000 KM

BANJALUKA – Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske danas su, nakon kriminalističke obrade, Tužilaštvu BiH predali Radojicu Vukovića (47) iz Crne Gore, koji se dovodi u vezu sa švercom “teškim” 600.000 KM.

Potvrđeno je to nezvanično “Nezavisnim novinama”, a iz MUP-a Srpske je, uz navođenje inicijala, navedeno da su ga juče kontrolisali pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, tokom ulaska u BiH, nakon čega je utvrđeno da je za njim potragu raspisao MUP Srpske.

Protiv njega i drugih lica je 2020. godine Tužilaštvu BiH podnesen izvještaj o nizu krivičnih djela, kojim su, kako ih terete, stekli oko 600.000 KM.

“Ove aktivnosti su realizovane 2020. godine u sklopu zajedničke istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Granične policije Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja je nosila naziv ‘Wolf’ i bila je usmjerena na otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela iz oblasti krijumčarenja cigareta”, rečeno je iz MUP-a Srpske.

Nezavisne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *