U Doboju uhapšen Miroslav Borojević Beli(VIDEO)

I dok se korumpirani političari i kriminalci slobodno šetaju Dobojem i Republikom Srpskom, policija je danas u Doboju uhapsila Miroslava Borojevića Belog, zbog mirnog protesta i blokade puta. Ovakva policijska represija i selektivna pravda je nedopustiva, jer pokazuje karakter vlasti koja progoni neistomišljenike, ne dozvoljava mirne proteste i pritisak na gradske vlasti da ispune svoje obaveze i obećanja.Beli je i dalje u pritvoru i nedostupan je za razgovor, pa nisam uspio stupiti u kontakt sa njim, a lišenje slobode trajaće najmanje 12 sati, večeras do ponoći. Osuđujem represiju i prestrogu reakciju policije i drugih institucija, koja nije iću skladu sa zakonom. koje pokazuju snagu na ljudima koji se bore za funkcionisanje pravne države, normalan rad institucija, pravdu i red. Nadamo se da će Beli uskoro biti pušten na slobodu, a iako spora, pravda je dostižna.Detaljnije u video prilogu hapšenja i tekstu sa lica mjesta portala Dobojski infoMiroslav Borojević Beli, istaknuti član Pokreta „Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića“ Doboj, uhapšen je danas nakon što je organizovao blokadu saobraćajnice Dobojskih brigada. Ovo je treća slična akcija koju je inicirao Borojević u posljednja dva mjeseca, ali je najavio kontinuitet blokada sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Borojević je, prema ranijim izjavama, obećao da će borba za sigurnost saobraćaja, s posebnim naglaskom na zaštitu školske djece, biti neumoljiva. „Ovo nije samo pitanje trenutne neugodnosti, već dugoročne sigurnosti najmlađih članova naše zajednice,“ izjavio je Borojević pred početak današnjeg protesta.

Uhapšeni aktivista je planirao da protesti počnu danas u podne i da traju najmanje dva sata, sa idejom da se održavaju svakodnevno u različitim terminima. Strategija je jasna – izvršiti pritisak na gradsku vlast do te mjere da vlasti moraju postupiti po zahtjevima pokreta.

Nebojša Vukanović Info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *