UHAPŠEN DERVENĆANIN Razbojništvo na putu Brod – Odžak: Presreo banjalučke taksiste i oteo im 300 evra

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, razbojništvo je počinjeno u ponedjeljak uveče, a uhapšeni je osumnjičen da je počinio razbojništvo.

Nakon prijave da su presretnuta dva auta u mjestu Donji Klakar te da su razbojnici uz prijetnju pištoljem oteli novac od dvojice taksista, policija je uhapsila jednog Dervenćanina.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Milan Strinić (36), koji je odranije poznat policiji, a za kojeg se sumnja da je vozeći golf 6 presreo dva taksi vozila iz Banjaluke te je od vozača oteo novac.

Kako se saznajem, u prijavi je navedeno da je s njim bila još jedna osoba i policija radi na identifikaciji te osobe.

Međutim, policijska saznanja ukazuju na to da je za volanom bio Strinić, koji je pratio banjalučke taksiste od Dervente i presreo ih na putu Brod – Odžak.

Dokazi ukazuju da je osumnjičeni pretekao vozila, te stao ispred njih i kada su se zaustavili, on im je prišao i prijeteći pištoljem oteo pare te pobjegao.

Kako je potvrđeno, ukupno je oteo oko 300 evra.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, razbojništvo je počinjeno u ponedjeljak uveče, a uhapšeni je osumnjičen da je počinio razbojništvo.

„Policijskoj stanici Brod 22. januara oko 22.25 prijavljeno je da su presretnuta dva vozila koja su se kretala magistralnim putem Brod – Odžak, u mjestu Donji Klakar, od strane nepoznatih osoba koje su uz prijetnju pištoljem uzele novac od oštećenih osoba“, navedeno je u saopštenju, prenose Nezavisne novine.

Ističu da su pretresom M.S. kao i vozila i lokacija koje koristi na području Dervente pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništvo i  ručna bomba.

Pretres je urađen na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, a osumnjičeni će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Strinić je poznat po činjenju krivičnih djela i privođen je zbog teških krađa, ali i izazivanja opšte opasnosti.

Alo online.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *