(VIDEO) “Žestoki momci” u pritvoru jaukali: Braća Hofman kod tužioca su rekli samo OVE DVIJE REČENICE

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović koji su uhapšeni nakon niza snimaka na kojima se vidi kako maltretiraju osoblje nekoliko restorana i kafića i dostavljače hrane na saslušanju kod tužioca rekli su samo dvije rečenice.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, braća Hofman su negirala krivična djela koja im se stavljaju na teret.

– Rekli su samo da nisu krivi i da neće da odgovaraju na pitanja – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Nakon ovoga Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo je sudu da im se odredi pritvor zbog bojazni da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke koji tek treba da budu saslušani, ali i zbog bojazni da bi mogli da ponove ili izvrše nova krivična djela imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene svjedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze nakon čega će biti donijeta konačna odluka.

Kako smo ranije pisali, Ljuban i Miljan Hofman su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i prijetnje.

U jednom od posljednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Plakali u pritvoru

Kako piše Telegraf, braća Hofman su plakala u pritvoru.

– Cvilili su kao devojčice. Molili su za milost – kazao je izvor.

PROČITAJTE JOŠ

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u zasebne ćelije.

– Nećemo više nikad, molimo vas – jaukali su.

Danima kružili snimci maltretiranja

Danima unazad na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gdje maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni upućuje veoma ozbiljne prijetnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvjesnu osobu koju nazivaju „Crv“i „Crvić“. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

Miljan Hofman tuče konobara

– Alo, ovdje Hofman, kum Tupešin. Gdje si, gdje je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l’ jasno? – govori Vidović.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili prijetnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih djela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

Odrekao ih se otac

Miodrag Vidović, poznat kao Miško Hofman je 2019. gostovao na Hepi televiziji, gdje je pričao o svojim sinovima, kojih se prije toga odrekao i preko novina.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

– U sukob sa sinovima došao sam zato što sam video da su se uhvatili lošeg društva. Ja nemam nikad izgovor, uvijek priznajem. Oni su foliranti, ja sam ih učio da se bave naukom, sportom i muzikom. Oni su završili paralelno i muzičku školu, strašno su svirali violinu, Miljan je imao i koncerte. Oni su mene slušali sve dok su bili sa mnom, do 20. godine – kazao je, između ostalog, Miodrag.

FOTO: JUTARNJI PROGRAM HAPPY TV/YOUTUBE/SCREENSHOOT
FOTO: JUTARNJI PROGRAM HAPPY TV/YOUTUBE/SCREENSHOOT

Rekao je da je istina je da su oteli čovjeka.

– Oni su na potjernici, oni nemaju empatiju, puni su sebe, Miljan posebno. On se tukao sa mnom, on ima krivičnih djela. Ljuban i još neki dečko iz Loznice su kidnapovali jednog prevaranta, koji je bio moj insajder i koji ih je pratio, odveli su ga u moju vikendicu na Drinu i valjda su ga maltretirali, moj drug kaže ja sam čuo jauke, oni su ga izgleda malo pritegli. Moji sinovi su kukavice – objasnio je tada Miodrag Vidović, otac braće Hofman, piše Blic.

Srpska info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *